Redenen waarom je moet voorkomen dat kinderen partij moeten kiezen


Kinderen hebben gevoelens en behoeften die van de ouders verschillen. Kinderen houden van allebei de ouders.

Elk huwelijk kent twee verschillende waarheden. Beide partners hebben bijgedragen tot de problemen.

Kinderen worden letterlijk en figuurlijk ziek van hun ruziënde ouders. Ze ontwikkelen allerlei psychische en lichamelijke ziektes zoals, depressies, hoofdpijn, buikpijn en slaapstoornissen

Als uw kinderen merken dat u angstig en eenzaam bent als ze naar de andere ouder gaan kunnen kinderen angststoornissen ontwikkelen.

Wellicht hebt u schoon genoeg van de ander en wil je deze niet meer zien. Dat is een goede beslissing voor u, maar niet voor de kinderen.

Kinderen kunnen niets doen aan de machtsstrijd tussen de ouders. Laat ze kind zijn. Kinderen schrikken heel erg als ze zien dat hun ouders elkaar bedreigen en kleineren. Zij zijn dan bang dat hun ouders en henzelf iets overkomt.

Als beide ouders wraakzuchtig zijn en blijven ruziën, staan ze emotioneel niet open voor hun kinderen, voor de kinderen is er dan geen veilige haven. Dit is erg beangstigend voor het kind.

Als de ouders elkaar kleineren en beledigen zal het kind hier last van hebben en zich ook gekleineerd voelen omdat het zich identificeert met de ouders.